Historien

Det begynte

 sent på 1970 tallet, på en gård i Vevelstad noen mil nord for Brønnøysund. Her jobber Snorre Logan ute på gården
sin. Han har koblet forhøsteren til traktoren, og skal ut på enga å høste gress til kyrene. Det skjer noe med forhøsteren, og den fungerer ikke lenger som den skal. Snorre legger seg ned på bakken, og aker seg under forhøsteren for å sjekke hva som er galt. Her blir han sittende fast.
Når man høster inn gress (silofòr) til dyrene med forhøster, tilsettes det 85% maursyre som senker pH-verdien og motvirker uønskede mikroorganismer og hjelper melkesyrebakteriene. Denne syren er ekstremt etsende, og gir store etseskader hvis en får den på huden.

Da Snorre ble sittende fast under forhøsteren, dryppet det maursyre ned i ansiktet hans. Han fikk revet seg løs, og løp tilbake i fjøset der han skyllet ansiktet i vann. Heldigvis ble det ingen store skader i ansiktet. Men det som skjedde senere da han skulle inn og spise middag, skulle få han til å bruke de neste 27 årene på å finne ett middel som nøytraliser syrer. Alle klærne han hadde på seg, datt av han. Da han skyllet ansiktet sitt, så tynnet vannet ut syren, og rant nedover klærne hans. Syren etset da sakte opp alle klærne han hadde på seg.

Etter denne

 ulykken bestemte Snorre seg for å finne opp ett middel som nøytraliserer syrer. Den gang var det eneste middelet mot syrer og etseskader, vann. Det som Snorre erfarte var at vann sprer syren utover, og da er spesielt beina utsatt. Har en på gummistøvler, så fylles disse opp med uttynnet syre. Denne er imidlertid sterk nok til at det blir store etseskader hvis en ikke får kledd av seg raskt nok. Han ville finne opp ett middel som kunne sprayes på kroppen, som nøytraliserte syren og som ikke forflyttet seg.

Melkerommet i fjøset ble stedet der utallelige forsøk og blandinger skulle gjennomføres. Etter at kyrene hadde fått mat og stell, tilbrakte Snorre mang en formiddagstime i melkerommet der han nå hadde tatt på laborantfrakken.

I 27 år

 gikk dagene med til prøving og feiling, før han i 2005 hadde funnet ett middel som fungerte. Og på høsten gikk han stolt ut på riksdekkende TV i programmet «Skaperen» på TV2 og presenterte produktet sitt, Logasin. Det gikk ett gisp igjennom studioet da Snorre dyppet handa si i 80% batterisyre, for deretter kun å spraye på kremen sin. Etsingen fra syren stoppet umiddelbart, og det var ikke nødvendig å skylle med vann.

Kremen Snorre hadde utviklet, ble møtt med skepsis. Det måtte bevises at den ikke inneholdt legemidler som kunne være farlige. Turen gikk til hudlege Ole Fyrand som da var avdelingsoverlege ved hudavdelingen påRikshospitalet. Han slo fast at Logan Hudkrem er ett rent naturprodukt, og 100% fri giftstoffer. Snorre demonstrerte kremen sin for legen på sjukehuset ved å

Han kom til finalen i TV-programmet, og våren 2006 fikk han en fortjent 2. plass. Dommerpanelet som besto av Idar Vollvik, Anne Kathrine Slungård og Randi Egge Huseby tildelte Snorre 700000,- fra Innovasjon Norge. I tillegg gikk Idar Vollvik inn i firmaet med 500000,- og ble dermed hovedaksjonær i firmaet Logan AS. Kremen, som da het Logasin, skulle nå settes i produksjon og markedsføres for å nå ut til kundene.

4 år senere,

 i 2010, raknet bedriften til Snorre. Det var tomt for kapital, og i november meldte de oppbud på Logan AS. Da Snorre ikke hadde nok kompetanse innen markedsføring og salg, var han nære ved å legge ned produksjonen. Men ryktet om denne kremen hadde allerede spredd seg, og pga stor etterspørsel bestemte han seg for å fortsette å produsere, nå i en litt mindre skala.

Fra 2010

 har kremen blitt produsert og distribuert av Mediq Norge for Snorre sitt enkeltpersonforetak, HMS Logan. Da fraværelsen av informasjon om kremen desverre har vært mangelfull de siste årene, har også etterspørselen falt.

I august 2016 opprettet Snorre en Facebookside for Logan Hudkrem i håp om å nå ut til flere kunder, og sørge for at Logan Hudkrem har livets rett.
Nå er også nye nettsider på plass, og her skal kremen presenteres med nyttig info som bl.a. dokumentasjon, innhold og bruk av kremen, og hele historien om hvordan Logan Hudkrem ble til.

Les mer om